Районен съд - Бургас остави в ареста Андон Х., обвиняем

...
Районен съд - Бургас остави в ареста Андон Х., обвиняем
Коментари Харесай

Оставиха в бургаския арест мъж, блудствал по интернет с непълнолетна

Районен съд - Бургас остави в ареста Андон Х., обвинен за това, че от 9 до 25 януари в Бургас, посредством Facebook и Месинджър, склонявал към блудствени дейности лице, ненавършило 18 -годишна възраст.

В своите претекстове съдът смята, че закононарушението е " тежко " съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване от 1 до 6 години " Лишаване от независимост ". От събраните доказателства, може да бъде направено обосновано съмнение, че е допустимо Андон Х. да е направил действието.

Съдът преценя и съществуването на заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение от обвинения, в случай че не бъде арестуван. Съдебната инстанция регистрира и високата степен на социална заплаха на закононарушението, в което е упрекнат Андон Х., също и продължителната незаконна активност, отличаваща се с изключителна непримиримост и досетливост.

Използването на интернет, обществени мрежи и уеб сайтове за запознанства, улесняват значително осъществяването на закононарушения, което съгласно съда прави броя на възможните жертви на незаконни похищения безграничен, а предотвратяването и разкриването извънредно мъчно.

С оглед на това, в случай че Андон Х. бъде оставен на независимост, той може да продължи да прави подобен тип закононарушения или да попречва следствието, като унищожи значими доказателства, поради обстоятелството, че за реализиране на закононарушението са употребявани профили в интернет пространството, които са онлайн сметки и информацията в тях може да бъде променена или изтрита във всеки един миг от лицето, което разполага с данни за достъп до съответния акаунт.

Определението на Районен съд - Бургас предстои на обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Бургас в тридневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР