Районен съд – Благоевград отказа да промени мярката „задържане под

...
Районен съд – Благоевград отказа да промени мярката „задържане под
Коментари Харесай

Обвинен за изнасилване и притежание на дрога остава в ареста

Районен съд – Благоевград отхвърли да промени мярката „ задържане под стража “ на Любослав Влахов от санданското село Ново Делчево. 19-годишният юноша е от половин година в ареста по обвинявания за обезчестяване и владеене на опиати. Адвокат Марковски направи искане за изменение на мярката му, която през вчерашния ден се гледа посредством видеоконферентна връзка по скайп, в унисон с невижданите ограничаващи противоепидемични ограничения против ковид.

Делото бе прегледано през вчерашния ден в Районен съд – Благоевград от дежурния арбитър Владимир Пензов, откакто преди този момент санданските магистрати се водиха, защото обвиненият е наследник на техен правосъден заседател, и Върховен касационен съд изпрати делото на различен съд. Още в деня на постъпването – 20 март, дежурният арбитър Екатерина Николова от районен съд – Благоевград образува и насрочи делото за разглеждане. От Районна прокуратура и полицейското ръководство в Сандански бяха поискали вместо да се придвижва обвиненият от Сандански до Благоевград в основаната изключителна обстановка в страната и конюнктура на пандемия, да се направи видеоконферентна връзка чрез някоя обществена мрежа и софтуерен прийом. Създаден е скайп акаунт и непосредствено от полицейското ръководство на Сандански е изработен връзка с обвинения Любослав Влахов, който е изразил единодушие делото да протече онлайн.

Заради молба на юрист Марковски по факса, в която показва, че не може да се придвижи от София, делото бе отсрочено за петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР