Районен Съд-Асеновград остави в ареста Васко Рупеца, обрал с пистолет

...
Районен Съд-Асеновград остави в ареста Васко Рупеца, обрал с пистолет
Коментари Харесай

Съдът остави Рупеца за постоянно в ареста

Районен Съд-Асеновград остави в ареста Васко Рупеца, обрал с револвер пощата в Катуница на 8 февруари. Магистратите взеха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения, който отмъкна сумата от 3120 лв., като заплаши служителката, насочвайки към нея огнестрелно оръжие.

Съдът реши, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че мъжът е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване и което се санкционира с отнемане от независимост.

Според изложените претекстове при взимане на мярка, друга от задържане под стража, няма заплаха обвиненият да се укрие, само че съществува заплаха да извърши друго закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен период.

В момента на обира, Рупеца е бил мъртво пийнал. След като е трезвен е направил признания освен за закононарушението в пощата, само че и за осъществена кражба по друго досъдебно произвеждане, следено от РП-Пловдив. След самопризнанията му и разкаянието в съда, се чака Рупеца изцяло да признае виновност и да подписа договорка с прокуратурата, с цел да понижи присъдата си.

Припомняме, че той е беше задържан в ненаселен парцел, където след обира е използвал солидно количество алкохол. Това е попречило работата на органите, които се наложи да го изчакат да изтрезнее, с цел да извършат разпита. Жители на Катуница пък описват, че преди да бъде арестуван, техният съгражданин е пил бира в парка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР