Районен съд – Варна взе мерки за неотклонение спрямо двама

...
Районен съд – Варна взе мерки за неотклонение спрямо двама
Коментари Харесай

Задържане под стража за двама варненци, извършили кражби от автомобили

Районен съд – Варна взе ограничения за неотклонение по отношение на двама души, привлечени като обвинени за обири от коли, оповестиха за Moreto.net от правосъдната институция.

Съдът прегледа импортирани претенции от Районната прокуратура за взимане на ограничения за неотклонение във връзка с двама мъже, надлежно на 47 и 49-годишна възраст, по отношение на които са предявени обвинявания за осъществени на 8-ми март т.год. обири на движимости и пари от паркирани в централната част на Варна коли. Посегателствата срещу собствеността са осъществени в съучастничество, при изискванията на продължавано закононарушение, през период от 1-2 часа и по еднакъв метод. Деянията се тежки умишлени закононарушения, доколкото законодателят е планувал за тях опция за налагане на наказване „ отнемане от независимост “.

Двамата мъже са осъждани. По отношение на 49-годишния действието се явява осъществено в условия на рисков рецидив, откакто преди по-малко от 3 години той е изтърпял дейно в затвор наказване „ отнемане от независимост “, още веднъж за тежко съзнателно закононарушение. Спрямо 47-годишния действието се явява осъществено в изпитателния период на влезнала в действие предишна присъда за обир.

Като прегледа събраните досега материали по досъдебното произвеждане, Районен съд - Варна откри, че може да се направи обосновано съмнение двете лица да са съпричастни към действието, за което са привлечени като обвинени, както и съществуване на действителна заплаха те да се укрият или да извършат закононарушение. Предвид характеристичните им данни, степента на социална заплаха, тежестта и интензитета на незаконната активност, правосъдният състав счете, че съответните ограничения за неотклонение по отношение на тях се явяват най-тежките - „ задържане под стража “.

Определенията по наложените ограничения за процесуална насила подлежат на обжалване в 3-дневен период, като при положение на тъжба или митинг делата пред ВОС са планувани за 15 март т.год. от 13:00 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР