Районен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под

...
Районен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Украинският шофьор с 3,64 промила алкохол остава в ареста

Районен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с украинския водач О. Г., упрекнат в ръководство на МПС след приложимост на алкохол.

С разпореждане на прокуратурата О. Г. е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че на 02.06.2023 година, в град Русе, управлявал моторно транспортно средство – състав от пътни транспортни средства с влекач марка „ ДАФ “ и прикачено към него ремарке – цистерна, с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 3,64 на хиляда, открито по надлежния ред.

Дежурен състав на Районен съд - Русе счете, че към сегашния стадий може да се направи извод, че са събрани задоволително доказателства, които в една извънредно висока степен на възможност обосновават извод по отношение на присъединяване на обвинения в осъществяване на закононарушението. За такова действие в Наказателния кодекс е планувано наказване отнемане от независимост от 1 до 3 години, санкция от 200 до 1000 лева и отнемане от право да ръководи МПС. Според съда, налице е действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото е непознат жител и няма непрекъснат и сегашен адрес на територията на Република България. Освен това същият работи като водач на интернационалните товарни транспорти и е непрекъснато в придвижване, като това допуска раздалеченост от мястото му на непрекъснато престояване и би затруднило разглеждането и приключването на делото в границите на рационални периоди.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета във връзка с О. Г. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР