Районен съд – Русе уважи искането на прокуратурата и взе

...
Районен съд – Русе уважи искането на прокуратурата и взе
Коментари Харесай

Домашен арест за хулиганствалия шофьор на „Порше“

Районен съд – Русе почете настояването на прокуратурата и взе мярка за неотклонение домакински арест във връзка с А. А., упрекнат в безчинство и ръководство на МПС след приложимост на алкохол.

Младежът е от гр. Ветово, на 19 години, неосъждан. С разпореждане на прокуратурата той е бил притеглен към наказателна отговорност по две обвинявания:

На 14.05.2023г. в с.Николово, обл.Русе, и в гр.Русе управлявал моторно транспортно средство лек автомобил „ Порше Кайен " с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,72 на хиляда, открито по надлежния ред.

На същите дата и място направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – в лесопарк „ Липник " с лек автомобил „ Порше Кайен " прекосявал на няколко пъти с висока скорост в непосредствена непосредственост до пешеходците Р. М. и малолетния й наследник, викал и крещял на Р. М., карал рисково и с висока скорост лекия автомобил, като се опитвал да избяга от преследващите го полицейски коли, и целеустремено блъснал един от тях, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и е осъществено при ръководене на моторно транспортно средство.

Представителят на прокуратурата съобщи в правосъдното съвещание, че обвиненият несъмнено е направил тези закононарушения, както и, че се събират доказателства за най-малко още две други. С дейностите си А. А. е заплашил живота на голям брой лица и ясно е показал, че желае да избяга (да се укрие) от полицейските органи и по този метод да не бъде открит и осъден.

Защитата възрази, че младежът не е имал никакви престъпни прояви в предишното, не е бил осъждан и изиска да бъде взета мярка за неотклонение парична гаранция. Самият обвинен съобщи, че доста съжалява.

Дежурен състав на Районен съд - Русе счете, че всички доказателства, в това число и обясненията на лицето сочат недвусмислено, че обвиняването е обосновано. Освен това, по делото съществуват данни за осъществени най-малко още 3 закононарушения: незаконно разваляне на непозната движимост, закана за ликвидиране и възпрепятстване орган на власт да извърши отговорностите си. Налице е действителна заплаха А. А. да се укрие, видно от опита му да се отклони от наказателно гонене и да предотврати полицейската инспекция. Според съда, задачите на ограниченията за неотклонение биха се постигнали най-пълно с вземането на най-тежката от тях – задържане под стража, само че поради неналичието на такова искане от прокуратурата, бе взета домакински арест, която да бъде следена посредством електронно наблюдаване.

При вероятно обжалване или протестиране на определението на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение домакински арест във връзка с А. А., делото ще бъде прегледано в Окръжен съд – Русе на 23.05.2023 година от 11,00 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР