Районен съд – Пловдив одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура

...
Районен съд – Пловдив одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Глоба от 5000 лв. получи собственик на фитнес в Пловдив

Районен съд – Пловдив утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура и обвинения С. Д. и упълномощения от него юрист, за решение на делото и преустановяване на наказателното произвеждане по реда на член 381 ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс, като страните реализираха единодушие. Това оповестиха пред " Фокус " от пресцентъра на Съдебната палата.
Обвиняемият С. Д. е направил отговорно закононарушение по член 355 алинея 2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс за това, че: На 31 март 2020 година в гр. Пловдив е нарушил ограничения, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест по хората - противоепидемиологични ограничения, въведени на територията на република България със заповед от 17 март 20202 година /допълнена и променена от 19, 26 и 30 март 2020 г./ на министъра на опазването на здравето на република България, издадена по отношение на усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19, като е позволил и обслужвал клиенти във фитнес-зала в гр. Пловдив, макар че е следвало да прекрати визитите в нея. Деянието е осъществено по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година върху цялата територия на република България по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19.
За по този начин осъщественото закононарушение и на съображение член 355 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс вр. член 55 алинея 1 т.2 б. Б и алинея 2 вр. алинея 1 т.1 от Наказателен кодекс на обвинения С. Д. се дефинират и постановат следните санкции:
Наказание " Пробация " при следната цялост от пробационни ограничения:
- Задължителна регистрация по сегашен адрес за период шест месеца с явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице – два пъти седмично.
- Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от шест месеца и санкция в размер на 5000 лв..
Определението е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР