Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Районен съд – Монтана наказа жител на Берковица с 10 месеца „Лишаване от свобода“ условно за подадени фалшиви документи за шофьорска книжка

Районен съд – Монтана утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана и отбраната на обвинения В. С. С. за наказване 10 месеца „ Лишаване от независимост “ условно за осъществени от него две документни закононарушения.

На 28 октомври 2020 година В. С. С.представил в Регионално ръководство на образованието – Монтана Свидетелство за приключен 10-ти клас, на което бил предаден тип, че е издадено от приблизително учебно заведение на град Щайнхайм, Федерална република Германия. В документа са били отразени погрешни условия - че В. С. С. е посещавал образователни занятия за времето от 28 август 2019 година до 26 юни 2020 година и има издадено удостоверение за приключен 10-ти клас на учебното заведение в Щайнхайм, Федерална Република Германия.На базата на тази тапия РУО издало на В. С. С. увещание за признание на приключен 10 клас.

По-късно – на 4 март 2021 година, В. С. С.подал в ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана, бранш „ Пътна полиция “,документи за издаване на удостоверение за право на ръководство на МПС, измежду които уверението за приключен 10-ти клас, както и писмена декларация, в която удостоверил неверниобстоятелства – че нормалното му място на престояване е в България, в град Берковица.

На 8 март 2021 година на В. С. С. е било издадено от Министерство на вътрешните работи удостоверение за право на ръководство на МПС. Извършената инспекция на документите обаче открила, че дипломата от учебното заведение във Федерална Република Германия е подправена, отпечатана на пъстър принтер, а декларацията заобичайното му престояване на дава отговор на истината и той не живее непрекъснато на посочения адрес.

Пред съда В. С. С. – гражданин на Берковица, квартал „ Раковица “, 23 годишен, с начално обучение, незает, неосъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 10 месеца „ Лишаване от независимост “, условно за представянето на подправена тапия и 8 месеца „ Лишаване от независимост “, условно, за подадената декларация с погрешно наличие.

Съдът дефинира на В. С. С. едно общо – най-тежкото наказване – 10 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР