Районен съд – Монтана наказа с 1000 лева глоба безработна

...
Районен съд – Монтана наказа с 1000 лева глоба безработна
Коментари Харесай

Съдът в Монтана наложи 1000 лева глоба на дъщеря за домашно насилие срещу майка й

Районен съд – Монтана наказа с 1000 лв. санкция безработна жена , нарушила заповед за отбрана от домашно принуждение и нанесла побой на старата си майка .

Обвиняемата Н. Г. И. и 81 годишната й майка Т. И. Г. живеят в село Бели брод и съгласно документите по делото дъщерята след приложимост на алкохол, в пияно положение демонстрира експанзия против майка си . На 16 ноември 2021 година Н. Г. И. нанесла побой на майка си.

Пострадалата жена подала сигнал за насилието, Районен съд – Монтана образувал правосъдно произвеждане по случая и на 14 декември издал заповед за незабавна отбрана , с която са били постановени и ограничения за отбрана, като Н. Г. И. се задължила да се въздържа от осъществяване на принуждение против майка си.

Въпреки това на 3 май 2023 година Н. Г. И . още веднъж нападнала майка си в дома й , заплашила я, че ще я убие, тъй като я е осъдила и й нанесла удари с ръце в региона на тялото и главата .

След като се срещна с всички документи по делото и изслуша очевидците, Районен съд – Монтана призна обвинената Н. Г. И – 52 годишна, неосъждана, безработна, за отговорна , че не е изпълнила заповед за отбрана от домашно принуждение и е направила домашно принуждение против майка си.

Като регистрира събитията, че обвинената е пълнолетна, за закононарушението й, което е съзнателно, се планува наказване отнемане от независимост до три години или санкция до пет хиляди лв., а също тъй че тя не е осъждана до момента за закононарушения от общ темперамент и е безработна, съдът освободи Н. Г. И. от наказателна отговорност и й наложи административно наказване „ санкция “ в размер на 1000 лв. в интерес на страната .

Решението предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд-Монтана.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР