Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Бежанец от Мароко бяга през Гюешево и от България

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение " Задържане под стража “ във връзка с жител на Кралство Мароко, оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил . Той е притеглен от прокуратурата в качеството му на обвинен, за това че на 28 февруари 2024 година, в землището на село Гюешево, на към 50 м. от 96 гранична пирамида, обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, е излязъл през границата на страната ни без позволение на надлежните органи на властта – закононарушение по член 279, ал.1 от Наказателен кодекс.

Съдът смята, че са налице всички кумулативно плануваните предпоставки по член 63 от Наказателно-процесуален кодекс, за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража “. За посочения състав на закононарушение е планувано наказване " отнемане от независимост “ от три до шест години и санкция от 1000 – 5000 лева

То е тежко по смисъла на Наказателен кодекс. В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства за съпричастност на обвинения към действието. Към момента на задържането той не е имал документи за идентичност в себе си, открит е след предаването му от северно македонските полицейски чиновници, откакто е минал от българска на македонска територия по нерегламентиран метод.

В разпита е декларирал, че е обитавал като емигрант в два центъра в България. Напуснал ги е и се е придвижил до Германия, откъдето е върнат в България и по-късно още веднъж е направил опит да премине нелегално българската държавна граница, като е целял да стигне в Италия. Същият няма непрекъснат адрес на територията на страната, няма месторабота, не владее български език. Съдът смята, че е налице и действителна заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение.

Определението на районен съд - Кюстендил, с което на мароканския жител е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража “ предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР