Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Задържаха под стража 41- годишния кюстендилец участвал в гонка с полицията и предизвикал ПТП край Багренци

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с 41- годишния кюстендилец И. Т. Той е притеглен от Районна прокуратура – Кюстендил като обвинен за няколко закононарушения: за това, че на 02.09.2023 година, на пътя сред селата Нов чифлик и Багренци и нарушил разпоредбите за придвижване и предизвикал ПТП, сред управлявания от него лек автомобил „ Мерцедес “ и полицейски автомобил „ Опел Астра “, като по несъобразителност е предизвикал междинни телесни повреди на двама полицейски служители; за това че е пречил на органи на властта – автоконтрольори от ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград и ОД Министерство на вътрешните работи – Кюстендил да изпълнят отговорностите си по попречване, секване и откриване на закононарушения, и по запазване на публичния ред; за закана за ликвидиране към длъжностно лице, както и за осъществяване на непристойни дейности жестоко нарушаващи публичния ред и и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието се отличава с изключителна смелост и цинизъм.

Защитата пледира за по- лека мярка за неотклонение, като твърди, че обвиненият е носил със себе си огромна сума пари, изпитвал е подозрения във връзка с това, дали лицата, които го стопират, въпреки и с полицейски униформи, са фактически служители на реда, заради което е отказал да спре за инспекция.

Преследването на обвинения е почнало от гр. Банско, като видно от разпитите на полицейските чиновници, още от гр. Банско до мястото на окончателното и наложително прекъсване на управлявания от обвинения автомобил в с. Багренци, неведнъж на същия са подавани сигнали за прекъсване от разнообразни полицейски патрули, на територията на разнообразни обитаеми маста. От показанията на всички очевидци може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушенията за които са му повдигнати обвинявания. Предвид проявената непримиримост, в хода на която е осъществил състава на голям брой закононарушения, може да се изведе съществуването на действителна заплаха от осъществяване на други закононарушения. Независимо от обстоятелството, че обвиненият има непрекъснат адрес в гр. Кюстендил, същият съобщи в днешното правосъдно съвещание, че желанието му е да напусне Република България и да замине за Русия. Това негово изказване основава действителна заплаха да се укрие и да затрудни приключването на делото, се показва в претекстовете на арбитър Мая Миленкова.

Определението, с което е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР