Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Задържаха под стража 4 сирийци помогнали на 20 чужденци да преминат границата

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с четирима жители на Република Сирия, обвинени за незаконно подкрепяне на чужденци – 19 жители на Република Сирия и един на Афганистан да обитават и минават в страната в нарушаване на закона, за да набират за себе си имотна полза.

Съдът, под председателството на арбитър Чавдар Тодоров почете настояването за взимане на най- тежката мярка за неотклонение – „ Задържане под стража “, импортирано от Районна прокуратура – Кюстендил.

С разпореждане на проверяващия орган: Омар А., на 18 години; Мохамад Ф., на 40 г.; Ибрахим А., на 22 година и Асаад А., на 42 години са привлечени в качеството им на обвинени за това, че на 15.06.2023 година, в региона на село Добри дол, Община Трекляно / на към 10000 м. от държавната граница с Република Сърбия /, за да набират за себе си имотна полза, незаконно – в нарушаване на Закона за автомобилните транспорти, са подпомагали чужденци да преминат в страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на ръководени от тях МПС – закононарушение по член 281, ал.2 от Наказателен кодекс.

От събраните на досъдебното произвеждане доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните очевидци, въпреки и на този ранен стадий от следствието, може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “. Обвиняемите са открити по време на реализиране на инкриминираното действие. Съществува действителна заплаха да се укрият или извършат закононарушение, написа в претекстовете на съда.

Определенията, с които във връзка с четиримата жители на Сирия е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, подлежат на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР