Районен съд – Кюстендил взе мерки за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мерки за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста петима чужденци, направили опит да преминат незаконно границата на страната

Районен съд – Кюстендил взе ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с 5- ма души, жители на Ирак, Алжир и Кралство Мароко.

Всички те са привлечени от прокуратурата в качеството им на обвинени за закононарушение по чл.279, ал.1 от Наказателен кодекс, за това че на 27.02.2022 година, в региона на местността „ Славчето “, община Трекляно, са създали опит да излязат през границите на страната за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта и не през избраните за това места.

От събраните по делото доказателства, следва първичен извод, че обвинените са направили закононарушението, за което им е повдигнато обвиняване, по член 279, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “. Налице е и втората причина за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, а точно: заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Обвиняемите са без документи за идентичност, нямат местопребиваване на територията на Р. България, минали са нелегално границата на път за друга страна от Европейски Съюз, заради което съдът смята, че са налице и двете кумулативни предпоставки за уважаване на настояването на прокуратурата.

Определенията на районен съд – Кюстендил, с които във връзка с петимата непознати жители / на възраст 18 – 26 години / е взета най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, подлежат на обжалване с частна тъжба и частен митинг, пред Окръжен съд – Кюстендил.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР