Районен съд – Кюстендил призна подсъдим за виновен в държане

...
Районен съд – Кюстендил призна подсъдим за виновен в държане
Коментари Харесай

Условна присъда за държане на взривни вещества и боеприпаси без разрешение

Районен съд – Кюстендил призна обвиняем за отговорен в държане на взривни субстанции и муниции, без съответно позволение според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения - закононарушение по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс. С присъда, съдът наложи на Л. К. / на 55 година, неосъждан / наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, като на съображение член 66, ал.1, отсрочва изтърпяването на по този начин наложеното наказване с изпитателен период от 3 години. Присъдата предстои на тъжба и митинг пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен период.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Чавдар Тодоров, в състав с двама правосъдни заседатели признава подсъдимия Л. С. за отговорен в това, че на 07.12.2022 година, в населявана от него къща в село Ш. е държал взривни субстанции: 49 капсул детонатори; тротил – 260 гр.; 7 бр. електродетонатори и муниции – 10 бр. патрони за малокалибрено огнестрелно оръжие, 20 бр. патрони „ Манлихер “, 1 военен патрон „ Калашников “ и 1 ловджийски патрон, без да има за това съответно позволение, каквото си изисква според член 56, алинея 1-5, във вр. член 50 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения – закононарушение по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда, районен съд – Кюстендил признава подсъдимия за невиновен в държане, за разпространяване на алкохол, без съответно позволение за това. Подсъдимият е наказан да заплати разноските по делото, в размер на 889, 67 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР