Районен съд – Кюстендил наложи наказания на двама подсъдими за

...
Районен съд – Кюстендил наложи наказания на двама подсъдими за
Коментари Харесай

Районен съд – Кюстендил наложи наказания на двама подсъдими, който се признаха за виновни в незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси

Районен съд – Кюстендил наложи санкции на двама подсъдими за държане на огнестрелно оръжие и муниции, без съответно позволение според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения – закононарушения по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс. Съдът утвърди споразуменията реализирани сред Районна прокуратура и отбраната на подсъдимите.
Обвиняемият Н. О. / на 65 година, неосъждан /, се признава за отговорен за това, че на 21.04.2023 година в с. Раждавица, област Кюстендил, е държал огнестрелно оръжие и муниции за огнестрелно оръжие, както следва: железно устройство вид „ Оса “, модифицирано да стреля с патрони диаметър 22; 447 броя патрони диаметър 22; 419 броя патрони диаметър 308, без да има за това съответно позволение според Закона. На обвинения се постанова наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години. Иззетите по делото материални доказателства се лишават в интерес на страната.
Подсъдимият Ж. Г. / на 75 година, неосъждан / се призна за отговорен пред Районен съд – Кюстендил за това, че на 11.11.2022 година, в с. Нов чифлик е държал огнестрелно оръжие – пушка вид „ самоделка “, без да има съответно позволение според Закона. Съдът му постанова наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години.
Одобрените съглашения имат последствията на влезнала в законна мощ присъда. Определенията са дефинитивни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР