Районен съд – Кюстендил и Районна прокуратура – Кюстендил проведоха

...
Районен съд – Кюстендил и Районна прокуратура – Кюстендил проведоха
Коментари Харесай

С посланието „Да бъдем добри хора“, премина Денят на отворените врати, организиран от Районен съд – Кюстендил и Районна прокуратура 

Районен съд – Кюстендил и Районна прокуратура – Кюстендил организираха Ден на отворените порти в Съдебната палата. Гостуваха възпитаници от 10,11 и 12 клас на Езикова гимназия „ Д- р Петър Берон “ – Кюстендил, които имат интерес към юридическата специалност и частност тази на арбитър и прокурор. Те бяха водени от шефа на гимназията Иванка Янкова и старши учителят по история и цивилизации Елена Мирчева.

Учениците бяха посрещнати в една от правосъдните зали на Районен съд – Кюстендил от ръководителя, арбитър Мая Миленкова, районният прокурор Албена Разсолкова и нейният заместител Галина Димитрова. Те им описаха за специалностите – арбитър и прокурор, за работата по следствието на едно закононарушение и по доказването му в съда, за това кой, кой е в правосъдната зала, за статута на правосъдните заседатели. Акцент бе подложен върху забележителния растеж на случаите с държане и приложимост на наркотични субстанции, включително и от малолетни, които също носят наказателна отговорност. Съдия Миленкова и прокурорите Разсолкова и Димитрова дадоха отговор на серия от училищен въпроси.

Учениците имаха опция да участват на съвещание по наказателно дело за безчинство с трима обвинени, след сборичкване сред две семейства пред постройката на ОД Министерство на вътрешните работи – Кюстендил. Делото бе отсрочено, поради постъпване в интензивно поделение на кюстендилската болница на един от обвинените. Гостите имаха опция да видят правосъден състав с ръководител арбитър Светослав Петров и двама правосъдни заседатели и да чуят пледоариите на прокурора по делото – Йордан Ченков и юристите Крумова и Антимов.

Част от тях пожелаха и бяха аудитория на дело, с искане от отбраната за изменение на мярка за неотклонение, от „ Домашен арест “ в „ Подписка “.

Посланието, което насочиха съдиите и прокурорите към учениците, в Денят на отворените порти бе: „ Да бъдем положителни хора “! Срещата приключи и с апел към младежите да оказват помощ на другари, попаднали в неприятна среда или поели по „ неприятния път “!

Децата получиха като подарък Конституцията на Република България и комплекс от просветителните материали на Висш съдебен съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР