Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под

...
Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за държане на канабис

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение,,Задържане под стража ”, във връзка с В. К. от Дупница, като почете настояването на РП- Кюстендил, т. о. Дупница. В. К. е притеглен като обвинен за държане на високорискови наркотични субстанции – канабис, закононарушение по член 354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс. На 18.03.2022 година, при осъществена инспекция в гр. Дупница, в употребен от него лек автомобил „ Порше “ е открит стъклен буркан с високорисково наркотично вещество – 0, 340 кг канабис. В подлакътник на колата е открита електронна везна.

Касае се за обвиняване за тежко съзнателно закононарушение, като от събраните гласни доказателства, протоколи за претършуване и изземване, може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен в осъществяване на закононарушението, за което е формирано наказателното произвеждане. Упражнявал е фактическа власт върху наркотичното вещество, открито в автомобил, който е употребил. Налице са и останалите предпоставки за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Обвиняемият е осъждан за закононарушение по чл.354а, алинея 1 от Наказателен кодекс, в изпитателния период на което наказание е осъществено и актуалното действие. Семейното му състояние, както и събитието, че обвиненият не работи, обективират опцията, както да извърши друго закононарушение, по този начин и да се укрие, написа в претекстовете на арбитър Ели Скоклева.

Определението на районен съд – Дупница може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг, в 3-дневен период пред Окръжен съд – Кюстендил.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР