Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Подписка, по

...
Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Подписка, по
Коментари Харесай

РС – Дупница взе мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на обвиняем от прокуратурата за блудство

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение,,Подписка ”, във връзка с обвинен от прокуратурата за блудничество посредством приложимост на мощ. В настояването на прокуратурата се показва, че закононарушението е осъществено на 26.01.2024 година, в гр. Бобошево, като от обвинения са осъществени дейности, за да удовлетвори половото си предпочитание без съвкупление във връзка с жена, като действието е осъществено с използвана мощ – удряна е с електрически кабел по главата и тялото и заплашване.

Районен съд - Дупница намира, че от събраните на този стадий доказателства не може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е осъществил този състав на закононарушението - блудничество. Гласните доказателства на потърпевшата, очевидците, както и обясненията на обвинения сочат, че той е склонявал потърпевшата да осъществят сексуален акт. По отношение упражнено принуждение не са събрани доказателства в тази тенденция, с изключение на данните от потърпевшото лице, само че три дни след действието на същата е осъществен медицински обзор и не се сочат установени пострадвания, каквито при всички положения биха останали при удар с кабел по главата и тялото. Освен изложеното не са налице и останалите кумулативни предпоставки за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, доколкото от събраните доказателства няма данни, че съществува действителна заплаха обвинения да се укрие или да извърши други закононарушения. Същият не е осъждан (реабилитиран е по право във връзка с действия, осъществени през 1984г. и 1995г., които не касаят половата неприкосновеност). С оглед събитието, че въпреки всичко са налице данни, че вероятно е осъществено или е изработен опит за някакво полово посягане и поради здравословното положение на потърпевшото лице, съдът смята, че следва да вземе мярка за неотклонение „ Подписка “ по повод обвинения А. Р.

Определението на районен съд – Дупница предстои обжалване и/или протестиране в 3- дневен период от през днешния ден, пред Окръжен съд - Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР