Районен съд – Дупница призна подсъдимия И.Г. / на 46

...
Районен съд – Дупница призна подсъдимия И.Г. / на 46
Коментари Харесай

Крути мерки! Съдът в Дупница вкара в затвора шофьори, седнали зад волана пияни

Районен съд – Дупница призна подсъдимия И.Г. / на 46 години, осъждан / от гр. Дупница, за отговорен в това, че на 15.01.2023 година, по ул. „ Велико Търново “ в гр. Дупница ръководи лек автомобил „ Тойота Ярис “ с централизация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а точно 3.58 на хиляда / промила /, открито по подобаващ ред с експертиза на Специализирана химическа лаборатория при ОДМВР гр. Кюстендил, откакто е наказан с влезнала в действие присъда за действие по ал.1 - за ръководство на МПС с централизация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, със Споразумение по НОХД на РС-Дупница, влезнало в действие на 20.01.2022 година, обвиненият се признава за отговорен за това, че на 18.12.2021 година на път Е -79, в региона на гр. Дупница в посока гр. Благоевград е управлявал лек автомобил, с централизация на алкохол в кръвта 3.13 промила, открито с техническо средство „ Алкотест дрегер 7510 “, за което му е наложено наказване 5 месеца отнемане от независимост, което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс е отсрочено за период от 3 години.
Районен съд – Дупница, под председателството на арбитър Маргарита Алексиева постанова на обвинения санкции,,Лишаване от независимост “ за период от 8 месеца, както и „ Глоба “ в размер на 500 лева Съдът дефинира първичен „ Общ “ режим на изтърпяване на наказването „ Лишаване от независимост “. Подсъдимият И. Г. се лишава от право да ръководи МПС за период от 1 година.
Районен съд – Дупница привежда в осъществяване наложеното на подсъдимия наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 5 месеца по НОХД № 1311/2021 година по разказа на Районен съд – Дупница.
Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд - Кюстендил.

Шест месеца „ отнемане от независимост “ за обвиняем, който се призна за отговорен пред районен съд – Дупница в ръководство на МПС след приложимост на алкохол

Районен съд – Дупница наложи наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 6 месеца при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване, във връзка с обвиняем за ръководство на МПС след приложимост на алкохол. Съдът, под председателството на арбитър Мая Гиздова утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура и отбраната.
Подсъдимият С. Й. / на 40 години, осъждан / от Благоевград се признава за отговорен в това, че на 26.05.2022г. към 15:00 часа в с. Червен брег, ръководи лек автомобил „ Фолксваген Поло “ с централизация на алкохол в кръвта си над 1.2, а точно: с 2.07 на хиляда (промила), открито по надлежния ред с експертиза на Специализирана химическа лаборатория при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Кюстендил. Подсъдимият ще изтърпи и наказване „ Лишаване от право да ръководи МПС “ за период от 11 месеца.
Определението на районен съд – Дупница е дефинитивно и не предстои на обжалване.

П.Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР