Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева

...
Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за грабеж, закана за убийство, унищожаване и повреждане

Районен съд – Дупница, под председателството на арбитър Светла Пейчева взе мярка за неотклонение,,Задържане под стража ”, във връзка с обвинен за обир, закана за ликвидиране, заличаване и разваляне.

Съдът почете настояването на Районна прокуратура за взимане на най- тежката мярка за неотклонение.

По отношение на обвинения Св. Ц. / на 25 години / е повдигнато обвиняване, за това че от 18.03 до 27.04. 2022 година, в дупнишкото село Яхиново, с 3 действия е развалил непознати движими движимости – счупил външно стъкло на хладилна витрина и стъклопакет на входна врата на кафе- аперитив, счупил водосток на постройката на кметството, както и уреди от детска площадка. Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница е привлякла Св. Ц. като обвинен и за това, че на 22.04.2022 година е отправил закана за ликвидиране към дупничанин, пред кафе- аперитив в село Яхиново, както и за това, че на 31.03.2022 година, на улица в село Яхиново е направил опит да отнеме непознати движими вещи- парична сума в размер на 100 лева и мъжка чанта от гражданин на селото, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал мощ, дърпайки чантичката с парите.

Обвиняемият е осъждан, като е изтърпял наказване „ Пробация “ за закононарушение по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс / за заличаване и разваляне /. Задържаното лице демонстрира изключителна експанзия при осъществяване на действията, като в тази ситуация се касае за извънредно фрапантни прояви, касаещи тежки умишлени закононарушения по смисъла на закона, а точно: изработен е опит за осъществяване на закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс / обир /, за което законодателят е планувал наказване „ Лишаване от независимост “ за период от три до 10 години. Касае се и за закононарушение по член 144, алинея 3 от Наказателен кодекс, като заканите за ликвидиране в съответния случай видно от показанията на очевидеца са довели до изпитване на боязън от осъществяване на закононарушението, заради събитието, че Св. Ц е взел чук, с който освен счупил вратата на кафе-аперитив в село Яхиново, а и вратата на хладилната витрина и е развалил асфалта на улицата пред заведението, написа в претекстовете на съда. Обвиняемият е унищожил и развалил общинско имущество, като за всички осъществени закононарушения, довели до породени имуществени вреди, са приложени и фото албуми. Касае се действия, които обвиненият е направил след приложимост на алкохол, съдържат се и данни, че същият злоупотребява с наркотични субстанции, като това води до неговата изключителна експанзия към движимости и към хора. Поради тази причина актуалният правосъден състав смята, че обвиненият може да извърши и други закононарушения, като към сегашния миг съдът регистрира събитието, че няма заплаха да се укрие. Същият осъзнава виновността си, само че оправдава осъществените от него дейности с това, че има нападателен темперамент, който демонстрира за самоотбрана, защото бива предизвикан с дейности и думи от заобикалящите го другари.

Определението на районен съд – Дупница може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг, в 3-дневен период пред Окръжен съд – Кюстендил.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР