Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев

...
Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев
Коментари Харесай

Съдът отказа споразумение с рецидивист

Районен съд – Дупница, под председателството на арбитър Страхил Гошев не утвърди съглашение, реализирано сред прокуратурата и отбраната на обвинен за държане на марихуана. Съдът предложи нарастване на плануваното наказване „ отнемане от независимост ", от 6 на 9 месеца, което отбраната не одобри.

С импортираното съглашение, обвиненият И. К. от Дупница, който към този момент е осъждан и се намира в пандиза в Бобов дол, се призна за отговорен, че на 22.02.2024 година в гр. Дупница, е държал в джоба на якето си черен полиетиленов плик, съдържащ коноп /марихуана/, в 7 обекта, с общо чисто тегло 32.19 грама на стойност – 643.80 лева. 

Съдът приема, че по този начин препоръчаното наказване „ Лишаване от независимост " с посочения в съглашението размер от 6 месеца е извънредно ниско и не подхожда на публичната заплаха на действието, и най-много на дееца. Същият е осъждан неведнъж, в това число е изтърпявал и наложени му санкции „ Лишаване от независимост " за други тежки умишлени закононарушения, в това число и за закононарушения по член 354а от Наказателен кодекс / държане, за разпространяване на наркотични субстанции /, които очевидно не са дали преследвания от закона резултат, доколкото лицето продължава да прави такива действия на територията на обитаемото място, където живее.

Определението на Районен съд – Дупница, с което не утвърждава импортираното съглашение и връща делото на Районна прокуратура – Кюстендил, териториално поделение Дупница е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР