Районен съд – Дупница наложи наказания Пробация“ на двама подсъдими,

...
Районен съд – Дупница наложи наказания Пробация“ на двама подсъдими,
Коментари Харесай

Осъдиха ученици за кражба на мотопед

Районен съд – Дупница наложи санкции „ Пробация “ на двама подсъдими, възпитаници от Община Дупница, които се признаха за отговорни в кражба на мотопед.

Съдът утвърди съглашението реализирано сред прокуратурата и отбраната им.

Подсъдимите Р. Т., на 17 години и С. С., на 19 години се признават за отговорни в това, че на 08.03.2022 година в град Дупница, на улица „ Свети Иван Рилски “, в съучастничество като съизвършители са лишили непозната движима движимост, а точно: мотопед „ Пиаджо Чао “, на стойност 700 лева, от владението на С. З. от град Дупница, без неговото единодушие с желание незаконно да го присвоят. Макар и малолетни, двамата подсъдими са могли да схванат свойството и смисъла на действието и да управляват постъпките си – закононарушение по член 194, алинея 1, вр. с член 20, алинея 2, вр. с член 63, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс.

Двамата подсъдими ще изтърпят наказване „ Пробация “:

1. „ Задължителна регистрация по сегашен адрес “, за 17 – годишния Р. Т. – два пъти седмично за период от 1 година и 6 месеца, а за 19- годишния С. С. – два пъти седмично за период от 1 година;

2. „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник, надлежно за период от 1 година и 6 месеца и за период от 1 година.

Определението на Районен съд – Дупница е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР