Районен съд – Дупница наложи наказание лишаване от свобода“ за

...
Районен съд – Дупница наложи наказание лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

Затворник сви 6000 лв. от барчето на затвора в Бобов дол

Районен съд – Дупница наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 месеца, при първичен „ непоколебим “ режим на обвиняем за длъжностно заграбване. Съдът, под председателството на арбитър Ели Скоклева утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура и отбраната. Имуществените вреди, в размер на над 6 хиляди лева са възобновени напълно.

Подсъдимият Димитър И., на 52 година, от Дупница, който е осъждан, се признава за отговорен в това, че за интервала от 03.01.2019 година до 04.07.2019 година в пандиза в Бобов дол, в качеството му на длъжностно лице, като „ Търговски служащ “ в „ Служебно барче “ към Затвор - Бобов дол, е присвоил непознати пари в размер на 3 378,45 лева, които не е отчел в касата на предприятието, само че за които е издал касови бонове (бележки от касовия апарат), удостоверяващи събитието, че сумата е получил в брой на касата и артикули за 2 687,98 лева, които са му били доставени и той се е задължил да ги опазва и да носи материална отговорност за тях, само че не ги е показал като наличност при осъществената инспекция на „ Служебното барче “ и не е дал никакво пояснение, какво е направил с тях. Всичко, общо в размер на 6 066,43 лева и тези пари и артикули са му били поверени като „ търговски служащ “ да ги пази и ръководи, и действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив.

Подсъдимият е наказан да заплати и разноските по делото за направените съдебно- счетоводни експертизи, в общ размер на 1 055,90 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР