Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са

...
Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са
Коментари Харесай

Отнеха 16 автомобила и наказаха 35 дрогирани и пияни шофьори в Дупница и Кюстендил

Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са наложили санкции на 35- ма водачи на МПС, управлявали след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, за времето от 04.08.2023 година, когато влязоха в действие последните промени в Наказателен кодекс досега. От тях: 21 са завършилите каузи в районен съд – Дупница и 14 в районен съд – Кюстендил.

С избрания на съда са отнети 16 автомобила, на съображение новия текст в Наказателен кодекс - член 343б, алинея 5, с оглед събраните доказателства, че процесното МПС е благосъстоятелност на подсъдимия, причинител на закононарушението – ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. По други 14 каузи, съдът е присъдил, подсъдимият да заплати левовата равноценност на МПС послужило за закононарушението, доколкото то не е негова благосъстоятелност. Когато моторното транспортно средство е съпружеска имуществена благосъстоятелност, съдът в Кюстендил присъжда ½ лишаване на автомобила и възнаграждение на левовата равноценност за останалата ½ благосъстоятелност.

Ефективни санкции „ отнемане от независимост “ са получили 4 водачи на МПС, в множеството случаи за наново ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции и по едно от делата за ръководство на МПС в едногодишния период от наказването му по административен ред. Останалите водачи са получили условни санкции „ отнемане от независимост “, с изпитателен период от по 3 години. По част от делата, съдът е наложил на водачите на МПС и наказване „ санкция “, в размер от 200- 500 лева На подсъдимите, които са правоспособни водачи, съдът постанова и наказване „ отнемане от право на ръководство на МПС “ за избран период от време, като по някои от делата той е над 1 година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР