Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са

...
Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са
Коментари Харесай

75 водачи на МПС шофирали след употреба алкохол или наркотици са осъдени от съдилищата в Кюстендил и Дупница

Районен съд – Дупница и Районен съд – Кюстендил са наложили санкции на 75 водачи на МПС, управлявали след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, за първите 6 месеца на 2023 година. От тях: 54 в районен съд – Дупница и 21 в районен съд – Кюстендил. За съпоставяне, осъдените водачи на МПС за същия интервал на 2022 година са били със 7 повече / в районен съд – Кюстендил / или 82- ма.

Ефективни санкции „ отнемане от независимост “ са получили 17 водачи на МПС, в множеството случаи за наново ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Останалите водачи са получили условни санкции „ отнемане от независимост “, а един малолетен лидер – „ пробация “. По част от делата, съдът е наложил на водачите на МПС и наказване „ санкция “, в размер от 200- 500 лева На подсъдимите, които са правоспособни водачи, съдът постанова и наказване „ отнемане от право на ръководство на МПС “ за избран период от време.

67 са новообразуваните за първото полугодие на годината наказателните каузи от общ темперамент, с предмет: ръководство на МПС в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции, по член 343б от Наказателен кодекс. От тях – 44 в районен съд – Дупница и 23 в районен съд – Кюстендил. За същия интервал на 2022 година, този тип каузи са били 80, от тях в районен съд – Дупница – 57 и в Районен съд – Кюстендил - 23.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР