Районен съд – Чирпан наложи на О.О., граждадин на Турция,

...
Районен съд – Чирпан наложи на О.О., граждадин на Турция,
Коментари Харесай

Турски гражданин, трафикант на мигранти, ще плати стойността на автомобила - 93 150 лева

Районен съд – Чирпан наложи на О.О., граждадин на Турция,  наказание от 1 година и 10 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 3 години и санкция от 4000 лв. за трафик на мигранти. Той е наказан и да заплати санкция в размер на пазарната стойност на транспортното средство, което употребявал за транспорта, в лв. в размер на 93 150 лева, оповестяват от Апелативната прокуратура в Пловдив. О.О. е признал виновността си. Наказанието е по съглашение, утвърдено от съда в Чирпан. Неговото определение е дефинитивно. Делото е завършило за два дни от осъществяване на действието до влизане на присъдата в действие.

Турският жител е на 24 години. Той признал виновността си за това, че на 24 август 2023 година на км 162 на автомагистрала „ Тракия “ в област Стара Загора, за да набави за себе си имотна полза - пари, посредством потребление на моторно транспортно средство - товарен автомобил, марка „ Мерцедес “, и прикачено полуремарке, незаконно подкрепил повече от едно лице – 13 чужденци, всички мъже, от които двама малолетни, 10 от тях жители на Афганистан и 3 на Мароко, да минават в страната в нарушаване на закона. 

След промените в Наказателния кодекс за това закононарушение се планува лишаване на транспортното средство в интерес на страната, в случай че то е благосъстоятелност на причинителя на закононарушението или в случай че пък не е негова благосъстоятелност, се присъжда наказаният да заплати пазарна му стойност в лв.. В случая средството за осъществяване на закононарушението - товарен автомобил, марка „ Мерцедес “, с прикачено полуремарке, не е било благосъстоятелност на обвинения О.О. Автомобилът е оценен с пазарната стойност от 93 150 лева, разясняват от прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР