Районен съд – Бяла Слатина постанови ефективна присъда от две

...
Районен съд – Бяла Слатина постанови ефективна присъда от две
Коментари Харесай

Съдът реши: Две години затвор за младеж, пребил и ограбил баба в Белослатинско

Районен съд – Бяла Слатина постанови ефикасна присъда от две години „ отнемане от независимост “ на юноша, пребил и ограбил стара жена. 
Случаят е от 26 декември предходната година в Бъркачево. Тогава 22-годишния Я.Я. от Оряхово бил в заведение в белослатинското село. След като използвал алкохол, към 23 часа проникнал в дома на 82-годишна жена с букви В.Д.. Бандитът почнал да я постанова, като я удрял с ръце в региона на гърдите, блъскал я е и я е душил, с което й е предизвикал лека телесна щета.
Така младежът лишил от владението й сумата от 3 560 лева, както и мобилен телефон с сложена в него СИМ карта. 
По искане на подсъдимия и неговата отбрана делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимият призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Първоначалното наказване, несъмнено от съда за това закононарушение е три години „ отнемане от независимост “, което след редукцията дефинира наложеното наказване за Я. Я. да е две години „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим. Пострадалата В. Д. в това правосъдно произвеждане не е предявила цивилен иск.
Мотивите към присъдата ще бъдат направени от съда в законоустановения период.
Присъдата на Районен съд – Бяла Слатина може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен период пред Окръжен съд – Враца.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР