Районен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за

...
Районен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за
Коментари Харесай

Районен съд– Бургас задържа под стража двама от обвиняемите за телефонни измами

Районен съд – Бургас дефинира да бъде взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Красимир И. и Илиян И. На другите двама обвинени за телефонни измами, Бончо Н. и Васил Т., съдът взе мярка за неотклонение „ Домашен арест “ с електронно наблюдаване.

Красимир И. и Илиян И., като причинители и Васил Т., Бончо Н. и Тодор Д., като помагачи, са привлечени в качеството на обвинени за това, че в интервала от 19.07.2019 година до 20.07.2019 година, в гр. Средец, с. Равнец и в гр. Бургас, в изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество, първите двама се представяли за длъжностни лица – чиновници на полицията, за да набират за себе си и за съучастниците си имотна полза. На 19.07.2019 година, Красимир И. и Илиян И., в съучастничество като причинители и Васил Т., помощник, в гр. Средец, заблудили Я. В. да даде парична сума от 600 лева, с цел да помогне на полицията за залавянето на нарушители. На 20.07.2019 година, в с. Равнец, обл. Бургас, Красимир И. и Илиян И., в съучастничество като причинители с Бончо Н. и Тодор Д., помагачи, създали опит да заблудят Ж. Д., че следва да даде парична сума от 2000 лв., с цел да бъде застрахована и да не я намерят измамници, както и че застрахователното сдружение ще й възвърне средствата, като действието останало незавършено по независещи от волята на дейците аргументи. Всички породени вреди възлизат на обща стойност 2600 лв..

Според Районен съд – Бургас преди всичко Красимир И., Илиян И., Васил Т. и Бончо Н. са привлечени като обвинени за тежко закононарушение, което се санкционира с „ Лишаване от независимост “ от една до осем години за обвинените Красимир И. и Илиян И., респективно – с „ Лишаване от независимост “ от една до шест години за обвинените Васил Т. и Бончо Н. Събраните досега доказателства сочат на обосновано съмнение за осъществено закононарушение. В своите претекстове Районен съд – Бургас споделя: „ Преди всичко е редно да се уточни, че всеки от четиримата обвинени е притеглен в това процесуално качество по така наречен „ работно обвиняване “, разбиране непознато на закона, само че публикувано в практиката, изключително при усложнени незаконни прояви, каквито понастоящем стартират да се проверяват. С други думи, несъмнено следва прецизиране на обвиняването. “

Според правосъдната инстанция е налице действителна заплаха обвинените Красимир И. и Илиян И. да се укрият или да извършат друго закононарушение, в случай че не бъдат арестувани. Двамата обвинени разполагат с финансови средства и са мобилни, заради което могат да се укрият и да избегнат наказателна отговорност. Красимир И. е оправдан, само че е бил осъждан 3 пъти за измами. Илиян И. е бил осъждан 4 пъти за измами. При всяко от тези осъждания е търпял дейно санкции „ Лишаване от независимост “.

Районен съд – Бургас одобри, че Бончо Н. и Васил Т. са с по-ниска роля в осъществените действия. Двамата не са осъждани. Васил Т. е на 70 години и е със съществено влошено здравословно положение. В този смисъл престоя му в арест би бил опасен за неговия живот.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в 3-дневен период.
С друго определение на Районен съд – Бургас бе взета мярка за неотклонение „ Домашен арест “ по отношение на Тодор Д., петият обвинен за телефонните измами.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР