Районът около централната жп гара в германската столица Берлин ще

...
Районът около централната жп гара в германската столица Берлин ще
Коментари Харесай

Евакуират част от Берлин заради бомба от Втората световна война

Районът към централната жп гара в немската столица Берлин ще бъде евакуиран през днешния ден за неутрализиране на неексплодирала бомба от Втората международна война. Операцията стартира в 9.00 часа локално време, оповестява БНТ .

Засегнат ще бъде регионът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Това са улиците Шосещрасе, Инвалиденщрасе, Хайдещрасе и Фенщрасе, както и намиращите се на тях здания. Ще бъдат евакуирани и постройките в северозападната част на болница „ Шарите “ от улица Инвалиденщрасе до Берлинския музей по здравна история. Централната жп гара също ще бъде евакуирана.

По време на обезвреждането може да се стигне до нарушение на придвижването на влаковете и автомобилният трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното придвижване на летище Тегел. Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, като само линия 55 ще бъде спряна след 09.00 часа. Възможно е да има нарушение на придвижването и на автобусния публичен превоз.

Българското посолство в Берлин осведоми, че при положение на нужда, на жителите ще бъде обезпечен заслон от страна на локалните управляващи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР