Районът около масивната телевизионна кула в Киев е бил бомбардиран

...
Районът около масивната телевизионна кула в Киев е бил бомбардиран
Коментари Харесай

С ракетни удари Русия спря украинските телевизии

Районът към солидната телевизионна кула в Киев е бил бомбардиран от съветските военни сили. Това излиза наяве от фрагменти, оповестени в Twitter от Върховната Рада на Украйна (парламентът) и тествани от CNN.

Информацията е доказана и от украинското министерство на вътрешните работи, което в Telegram показва, че украинските телевизионни канали краткотрайно няма да се излъчват.

Russian forces have just fired at the #Kyiv TV Tower.#StandWithUkraine#StopRussia#StopPutinNOWpic.twitter.com/Prf3WMB4gt
— Verkhovna Rada of Ukraine (@ua_parliament) March 1, 2022

„ Каналите няма да работят известно време “, се споделя в изказването на министерството. „ Резервното лъчение на някои канали ще бъде задействано в близко бъдеще “.

Според вътрешното министерство с ракетните удари по телевизионната кула са починали петима души, а още толкоз са ранени.

По-рано във вторник съветските войкски предизвестиха, че ще нанесат удари против Агенцията за държавна сигурност на Украйна и „ 72-ри основен център за осведомителни и психически интервенции [PSO] в Киев “.

Засега не е ясно дали тези нови удари са ориентирани към някоя от тези украински държавни формирания.

Предполага се, че офанзивата е съветският отговор на прекъсването в цяла Европа на съветските държавни канали Russia Today (RT) и „ Спутник “. С решение на Съвета за електронни медии излъчването им се прекратява и в България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР