Районът на ВМА, Александровска болница и други лечебни заведение е

...
Районът на ВМА, Александровска болница и други лечебни заведение е
Коментари Харесай

Любимите места на джебчиите и как да се предпазим от тях

Районът на ВМА , Александровска болница и други лечебни заведение е един от най-привлекателните за джебчиите в София . Това изясни пред Дарик началникът на бранш „ Улична престъпност ” към Столична дирекция на вътрешните работи Красимир Любомиров. Причината е, че в множеството случаи хората в този регион са разсеяни от проблеми със здравето си или с това на някой техен непосредствен. Именно от тази обстановка се възползват професионалните и добре подготвени джебчии. Любомиров добави, че дружно със захлаждането на времето се записват от ден на ден обири в столичния градски превоз. Освен това началникът на бранш „ Улична престъпност ” признава, че джебчийството е доста мъчно за доказване и постоянно завършва без неоправдателна присъда за причинителя.
 
Времето става студено, а рейсовете и трамваите в София стават все по-препълнени . Суматохата, неналичието на пространство и блъскането на стотици хора в транспортните средства на градския превоз са обичаната атмосфера на джебчиите в столицата. Началникът на бранш „ Улична престъпност ” към Столична дирекция на вътрешните работи Красимир Любомиров описа, че задигането на пари, злато и телефони от джобовете и чантите на пасажерите е едно от най-често срещаните закононарушения в София. Въпреки това Любомиров призна, че в доста от случаите джебчийството завършва без неоправдателна присъда за причинителя , даже той да е арестуван.
 
„ Никой съд не желае да се произнесе, при изискване че няма задоволително доказателства, които по неоспорим метод да потвърдят виновността на дееца. Ние знаем, че той е престъпен контингент, знаем, че той е направил закононарушението, хванали сме го след закононарушението, само че в случай че го хванем единствено с пари, без движимости и нямаме свидетел, който да го уточни или не можем да намерим движимостите, или няма запис от камера, доста мъчно се потвърждава, та даже и той да направи цялостни признания. Много мъчно получава неоправдателна присъда “, сподели Любомиров.
 
А тези, които са наказани, рядко се отхвърлят от метода по който изкарват прехраната си.
 
„ Столицата е огромна, най-големият град, в който има непрекъснат контингент, който тук живее, следи се и неведнъж са арестувани, имат неоправдателни присъди за такива закононарушение. Но прави закононарушение, излежава присъдата и след това излиза и продължава да прави същото “, добави той.-->
 
Любомиров споделя, че един от регионите, където има най-голяма централизация на джебчийство, е този на Военномедицинска академия, Александровска болница и заобикалящите ги лечебни заведения.
 
„ Първо, превозът е доста претрупан заран , на обяд и вечер и доста от пътуващите са пациенти на тези лечебни заведения. Всеки е с багаж, всеки е заплеснат, бърза. Затова се стремим там да има непрекъснато някакво застраховане - дали с униформени чиновници, дали от бранша за противопоставяне на джебчийските обири, който е единствен за цяла България “, уточни още той.
 
Така бранш „ Улична престъпност ” към Столична дирекция на вътрешните работи се бори с сходен вид закононарушения из цялата страна . Любомиров признава, че това е извънредно мъчно и са нужни още чиновници.
 
Началникът на бранша поучава хората да бъдат по-внимателни, да наглеждат чантите и багажа си и да не оставят скъпи движимости в джобовете на връхните си облекла .
 
Освен това Любомиров пропагандира хората да алармират постоянно при опит на джебчии да оберат някого . Той споделя, че от ден на ден поданици на столицата изпращат фотоси и видеа на сходен вид нарушители до Министерство на вътрешните работи, което оказва помощ на работата на полицията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР