Районът на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ е блокиран от

...
Районът на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ е блокиран от
Коментари Харесай

Варненският свободен университет е блокиран от пътни ремонти в началото на академичната година

Районът на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ е блокиран от осъществяваните пътни ремонтни действия. Периодът съответствува с кандидатстудентската акция, провеждането на очните занятия на студентите в задочна форма на образование, началото на образователната година за студентите в постоянна форма от 2. до 5. курс и откриването на новата академичната година.


Ремонтни действия се правят по едно и също време на всички улици, които водят до ВСУ „ Черноризец Храбър “ – ул. „ Петър Попов “ (след дървения мост), ул. „ Янко Славчев “ на която е университета) и ул. „ Боян Бъчваров “ (край „ Кабакум “ и „ Журналист “). Частично проходима – в едното платно, е ул. „ Боян Бъчваров “ – това е и единственият достъп до висшето учебно заведение при започване на академичната година.

Ремонтните действия попречват всекидневно стотици студенти, преподаватели и чиновници. „ Затварянето на улиците, водещи до университета, пречи освен на просветителния развой, само че е и затруднение за колите със специфичен режим на деяние – коли за спешна помощ, пожарни и полицейски коли “, разяснява Доротея Николаева – ръководител на Студентския съвет на ВСУ „ Черноризец Храбър “ и член на Националното посланичество на студентските препоръки.

Във връзка с ремонтните действия бе изменена и организацията на линиите на градския превоз. Спирката на ВСУ „ Черноризец Храбър “ се обслужва от линия № 9, а не от 409, както бе до скоро. Разписанието на рейса е през 40 мин.. За смяната университетът не беше известен.


В средата на юли 2023 година, след затварянето на улица „ Петър Попов “ за строително-монтажни действия по създаване на водопроводно трасе, бе изпратено писмо до Община Варна, с което бе поискано слагането на краткотрайни указателни пътни табели, показващи заобиколните направления. Към момента табелите са сложени, само че заобиколният маршрут също е разкопан.

„ Ние поддържаме желанието на Община Варна за облагородяване на града, само че настояваме за настояща и точна информация за маршрута, по който студентите, преподавателите, чиновниците и гостите на университета могат да стигнат до ВСУ „ Черноризец Храбър “, както и за информация за края на пътните строително-ремонтни действия “, разясняват от Студентския съвет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР