Районът на Флорида е магнит за бури като Милтън. Ураганът

...
Районът на Флорида е магнит за бури като Милтън. Ураганът
Коментари Харесай

Ураганът „Милтън“: Загинали, милиони без ток и щети за милиарди. Накъде се насочи природното бедствие и ще има ли още засегнати райони

Районът на Флорида е магнит за стихии като „ Милтън ". Ураганът към този момент е в историята, само че стартира анализът и подготовката за идващото такова злополучие. При ураганите постоянно има изненада. Те в никакъв случай не протичат по този начин, както е планувано. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България " климатологът Симеон Матев.

За по-малко от 24 часа там падна дъжд що се касае за цяла година. Във Флорида релефът е равнинен и по тази причина имаше толкоз наводнения, добави специалистът. „ Милтън " лиши живота на минимум 15 души във Флорида. Това сочат последните данни на локалните управляващи. Очаква се броят на жертвите да се усили.

Проблеми с неприятното време имаше и в Европа. Опашката на тропическия вихър „ Кърк " мина през Португалия, Франция и Испания. В момента бедствието е над Скандинавието, само че се чака в границите на днешния ден да премине и над България. В Португалия беше измерен ентусиазъм напразно от 225 км/ч. Това е доста по-краткотрайно събитие от „ Милтън ", заема доста по-малка повърхност и силата на самата стихия е по-малка, съобщи климатологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР