Район Южен, популярен още като Кючук Париж, догонва по броя

...
Район Южен, популярен още като Кючук Париж, догонва по броя
Коментари Харесай

Кючук Париж догонва Централен по брой жители

Район „ Южен ”, известен още като " Кючук Париж ”, догонва по броя на поданици „ Централен ”, считан за максимален  от шестте региона на Пловдив. Стремителното съкращаване на дистанцията удостоверяват и двамата кметове Георги Стаменов на „ Централен ” и Борислав Инчев на „ Южен ”.

Всеки ден си мерим популацията, майтапят се районните кметове. И двамата са безапелационни в изказванието, че точно техният регион е най-хубав за живеене.

Според данните на ГРАО от през вчерашния ден в „ Централен ” по непрекъснат адрес са регистрирани 81 879 души. В „ Южен ” популацията е единствено с 86 души по-малко. " Кючук Париж " диша във врата на „ Централен ” и по броя на поданици с сегашен адрес, само че този индикатор е доста изменчив, обясниха кметовете. Те описват, че има дни, в които „ Южен ” даже изпреварва „ Централен ”, само че картината е мобилна и постоянно се трансформира. В един миг преднината на жителите, регистрирани по сегашен адрес в " Кючук Париж ", е била с 16 души. Разликата обаче се стопи.

„ За мен регион „ Централен ” си остава най-хубавото място за живеене ”, акцентира Георги Стаменов, който е роден, израснал и в този момент живее до учебно заведение „ Петър Берон ” в центъра на Пловдив. Според Стаменов в „ Южен ” има повече свободни територии, които се застрояват с жилищни комплекси. В „ Централен ” празните площи са лимитирани и най-вече се строи на мястото на старите съборени  сгради.

Три са атрактивните квартала в „ Южен ”, където строителството се разраства, а популацията се усилва - Коматево, Беломорски и Остромила, уточни Борислав Инчев, който живее в Кючука. Според устройствените проекти там се позволява застрояване до 10 метра височина, няма калкан, построяват се едно и двуфамилни къщи, по тази причина кварталите са извънредно привлекателни. Борислав Инчев акцентира, че и община Пловдив способства за развиването на тези квартали. В Беломорски и Остромила са ремонтирани основните улици, реорганизация е направена на Коматевско шосе, настрана за Коматево тази година в бюджета са планувани 1 млн. лв. за ремонт на улици. Пак в Коматево разширихме детската градина, а в този момент строим още една детска и една кучешка площадки, подсети районният кмет.

Цяло село, и то не от загиващите, съставляват двата Оазиса - 4 и 6, издигнати неотдавна върху поляната на ул. „ Димитър Талев ”. С непрекъснат адрес в двата колоса са регистрирани 627 души, само че се твърди, че живеещите са доста повече.

Плътно е застроен жилищният комплекс „ Южен ”, където против старите панелки през последните години изникнаха нови кооперации. Някои са толкоз близко една до друга, че съседите могат да се черпят, без да излизат от жилищата си. Масово жилищно строителство се задава на бул. „ Александър Стамболийски ”, където са единствено частни парцели. Част от парцелите към този момент са готови за изкопни работи.

При нас и въздухът е по-чист, тъй като планината е по-близко, разясняват поданици на „ Южен ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР