Район Централен“ информира жителите, че крайният срок за подаване на

...
Район Централен“ информира жителите, че крайният срок за подаване на
Коментари Харесай

Изтича важен срок за местните избори

Район „ Централен “ осведоми жителите, че крайният период за подаване на заявки за регистриране в изборния лист по сегашен адрес в идните избори за общински съветници и за кметове е 14 октомври. Администрацията на регион „ Централен “, отдел „ ГРАО “ ще приема заявки в събота с работно време от 08:30 до 17:15 часа .

Ако през последните 6 месеца преди изборния ден /до 28.04.2023 г./ гласоподавателят има сегашен адрес в съответното обитаемо място /извършена по надлежния ред адресна регистрация, отразена в НБД “Население “/, може да изиска да бъде вписан в изборния лист по сегашен адрес, не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Искането се прави документално до кмета на общината, на региона или посредством електронно заявление.

Гражданите могат да изтеглят заявление по пример Приложение №13-МИ от.

Българските жители би трябвало да имат непрекъснат, сегашен адрес на територията на общината , в която ще гласоподават или непрекъснат адрес на територията на общината, в която ще гласоподават, и сегашен адрес на територията на друга община в България.

Към дата 28.04.2023 година да имат сегашен адрес на територията на общината , в която ще гласоподават, и непрекъснат адрес на територията на друга община в Република България. В този случай, с цел да бъде позволен да гласоподава, гласоподавателят би трябвало да е изискал до 14.10.2023 година пред съответната общинска администрация по сегашен адрес , регистриране в изборния лист по сегашен адрес.

Избирателите могат да ревизират адреса на изборната си секция по следните способи. Чрез стационарен или мобилен телефон. Избира се 0800 14726 гратис за цялата страна .

Гражданите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване след 17 октомври.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР