Район Триадица“ е един от първите в София, които вече

...
Район Триадица“ е един от първите в София, които вече
Коментари Харесай

Кръстовищата в столичен район вече имат паспорти


Район „ Триадица “ е един от първите в София, които към този момент имат паспорти на кръстовищата. Инициативата е на кмета Димитър Божилов и зам.-кмета Руслан Баждеков, оповестява " Дарик ".

Това са тип досиета, които съдържат информация за моментното им положение, както и непрекъснато допълващи се и актуализиращи данни за направените промени.

Своеобразната картотека важи за всички кръстовища на територията на региона, които се отнасят до уличната мрежа трети клас. Създаването на досиета на кръстовищата разрешава на районната администрация да следи и поправя нередности изключително към по-големите, където се основават предпоставки за пораждане на пътнотранспортни катастрофи.

Паспортизацията дава опция да се направи характерност на придвижването за неговата оптимизация. Досиетата на кръстовищата разрешат също по този начин да се основат така наречен „ зелени талази “, с помощта на които ще бъдат понижени тапите, ще се понижи загубата на публично потребно време, както и генерирането на големи нездравословни излъчвания.

Най-опасните кръстовища на територията на регион „ Триадица “ са в центъра, където заради погрешно паркирани коли няма видимост и има огромна заплаха от ПТП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР