Район Тракия е сред примерите в децентрализиране на културните прояви

...
Район Тракия е сред примерите в децентрализиране на културните прояви
Коментари Харесай

През 2019-та: Културата ще е у дома си и в район Тракия

Район " Тракия " е измежду образците в децентрализиране на културните прояви и ще успее да потвърди това през 2019-та година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.  " Горд съм с обстоятелството ", съобщи по този мотив кметът на региона Костадин Димитров в огромното си изявление пред Plovdiv24.bg.

Ключови събития още веднъж ще са трансформиралият се в традиция Народен събор в парк " Лаута ", който ще се разгърне на три подиуми и чака над 4000 участника; паркът приема отново и колоритния фест " Пловдив мези ", организаторите на който са дали обещание повече рок в програмата си особено за 2019-та година, разкри Димитров. 

И още - по традиция през новата година в региона ще има поредна порция улични ремонти: ще се работи по Асеновградско шосе, бул. " Менделеев ", ще се работи по продължението на " Цветан Лазаров ", ремонт чака и Околовръстният път.

" По-рентабилно ще ни излезе, в случай че тези сектори бъдат ремонтирани генерално. Като цяло сме един от регионите, в който е мъчно да откриеш огромен кратер, дупките съумяваме да запълним навреме ", уточни Димитров. А като цяло - откакто завърши работата в микрорайон А8, администрацията ще насочи силите си към микрорайон А7. 

Каква бе изминаващата 2018-та година за регион " Тракия " и какво възнамерява за 2019-та кметът Костадин Димитров - вижте в специфичното му изявление за Plovdiv24.bg.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР