Район Средец продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци ...

Район Средец продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци

Район Средец обяви среща-беседа №9

Район " Средец " не престава с поредицата от отворени срещи-беседи сред артисти/интелектуалци и публиката, в които ще имаме опцията да разговаряме между тях намерено , свободно и другарски , да обменим хрумвания , енергия и " ноу-хау " за изкуството, живота, света и каквото още желаеме , и можем да си позволим, или в резюме казано - за всичко.

На 19.10.21 година (вторник), от 19:00 ч., в НЧ " Славянска сказка - 1880), ще се състои деветото обстоятелство от поредицата.

Наш посетител ще бъде режисьорът Камен Калев.Водещ: Радослав Чичев

Вход свободен.

Срещата ще се проведе съгласно всички противоепидемични условия .

Събитието се осъществява с любезното подпомагане на НЧ „ Славянска сказка 1880 “ и е част от Календара на културните обстоятелства на Столична община за 2021 година

Камен Калев следва две години операторско майсторство в НАТФИЗ. След това не престава образованието си във френската Национална академия за киноизкуство „ Фемис “ в Париж. Със своите първи филми той взима присъединяване във филмовите фестивали в Сараево, Берлин, Ню Йорк, Стокхолм, Кан и други. Автор е на над 60 комерсиални и музикални видеоклипа.

През 2005 и 2007 година дружно с Димитър Митовски Калев показва творбите си „ Върнете заека “ и „ Лошият заек “ на филмовия фестивал в Кан.

През 2009 година неговият филм „ Източни пиеси “ е измежду участниците на филмовия фестивал в Кан, като е първият български филм в официалната селекция от 1990 година. Българската министър председателя на кино лентата е на 6 октомври 2009 година в Бургас. „ Източни пиеси “ е неговият първи пълнометражен игрален филм, реализиран без държавно финансиране. За първи път е показан на филмовия фестивал в Сараево.

Филмография:
Късометражни филми:
'Orpheus'
'Maltonius Olbren'
„ Върнете заека “
„ Лошият заек “

Пълнометражни филми:
„ Февруари “ (2020)
„ С лице надолу “ (2015)
„ Островът “ (2011)
„ Източни пиеси “ (2009)

Източник: fakti.bg