Район Чужбина няма да промени броя на депутатите. Сега се

...
Район Чужбина няма да промени броя на депутатите. Сега се
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Район „Чужбина” няма да промени броя на депутатите

„ Район „ Чужбина ” няма да промени броя на депутатите. Сега се взимат броя гласове, бъркат се и се взема решение. Район „ Чужбина ”ще стане като 32-ри регион – всичко се събира вкупом. Сега българите в чужбина са леко дискриминирани, тъй като не могат да употребяват преференции. Определен брой депутати ще влязат от чужбина – най-вероятно ще дадат 6 мандата от чужбина. Ако би трябвало да дадем на правилото, на който дават депутати, би трябвало да получат 52.

Това съобщи математикът проф. Михаил Константинов в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS. Той е някогашен заместник-председател на Централната изборна комисия, някогашен ръководител на Съвета на шефовете на „ Информационно обслужване ” АД.

„ По целия свят има 8,300 млн. българи. От тях над 6,5 млн. души са в България, а останалите – отвън страната. Извън страната има 1,4 млн. българи ”, посочи Константинов и посочи, че това няма никакво отношение към изборния резултат.

Според него с приемането на регион „ Чужбина ” партиите ще излъчват листи. „ Никой няма да даде на българите в чужбина да излъчват листи. Въпросът е леко фиктивен, единствената разлика е, че ще има преференции за българите в чужбина ”, безапелационен е той.

„ Преференциите нямат никакво отношение към броя депутати. От позиция на партиите това няма отношение. Съмнявам се, че това ще увеличи изборната интензивност ”, изясни математикът.

„ Шест мандата ще решат депутатите ”, уверен е той. „ Останалите региони ще се разпространят преференциално на популацията ”, счита Константинов.

„ Ние разрушихме доверието в нашата изборна система, това доверие е градено с години ”, сподели той.

Според Константинов всеки може да направи одит на „ Информационно обслужване ”.

„ От 2003 година няма нито едно несъгласие против нашата работа. Възражение е – „ в тази секция има подобен резултат, а вие сте отчели различен ”. Към нашата работа няма нито едно несъгласие ”, безапелационен е Константинов.

„ Българската изборна система като механизъм на работа е неповторима ”, счита той.

Математикът предложи на водача на партия „ Възраждане ” да му се обади, в отговор на репликата на Костадин Костадинов да се закрие „ Информационно обслужване ”, което с изключение на изборните резултати дава отговор за доста други системи в страната.

Според проф. Михаил Константинов доста от страните, които са употребили машини за гласоподаване, са ги изхвърлили.

Вижте целия диалог във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР