Райо Валекано разби гостуващия Кадис с 5:1 в мач от

...
Райо Валекано разби гостуващия Кадис с 5:1 в мач от
Коментари Харесай

Райо разби Кадис в двубой с шест гола и три червени картона

Райо Валекано разруши гостуващия Кадис с 5:1 в мач от 11-ия кръг на Ла Лига. Гостите приключиха дуела с девет индивида, а двата червени картон значително обусловиха и сериозния успех на домакините, защото Исаак Карселен бе отхвърлен с пряк червен картон при 0:0 няколко минути преди края на първата част, след което гостите позволиха две бързи попадения, а дважа жълти картона на Алкарас за по-малко от 10 минути при започване на втората част към този момент тотално сринаха Кадис.

Домакините също не приключиха дуела в цялостен състав, откакто Ранди Нтека бе изпъден за удар против съперник няколко минути преди края на дуела. Точни за Райо Валекано бяха Иси (44’дузпа), Алваро Гарсия (45’), Флориан Лежюн (63’, 89’) и Серхио Камейо (80’), а почетното попадение за момчетата на Серхио Гонсалес бе автогол на Иван Балиу (82’).

Момчетата на Андони Ираола можеха да поведат тъкмо след приключване на половин час игра, когато Санти Комесаня на два пъти пропусна да се разпише. В 42-ата минута домакините сътвориха съществено безредие в наказателното поле, на което в началото съдията не реагира, само че след сигнал от ВАР, той преразгледа обстановката и отсъди дузпа, която бе съпроводена и с пряк червен картон за Карселен. Зад топката застана Иси Паласон, който осъществя за 1:0.

Това обаче не бе всичко и в добавеното време те съумяха да удвоят своята преднина посредством Алваро Гарсия, който се възползва от чудесно подаване.

В 61-ата минута Рубен Алкарас остави своите към този момент с девет души на терена, откакто извърши нарушаване против откъсващ се съперник. Това от своя страна докара до фал, от който Флориан Лежюн вкара за 3:0. Блестяща композиция на домакините доведо до четвърто попадение с помощта на Серхио Камейо в 79-ата минута.

Почти незабавно след осъществяването на център гостите от Кадис съумяха да стигнат до почетно попадение в 82-ата минута, когато състезател на гостите бе изведен в отлична позиция и съумя да трансферира вратаря, а там защитник на Райо в опит да почисти прати топката в главата на своя съотборник Балиу и тя влезе в мрежата за 4:1.

Това обаче не бе всичко в срещата - първо домакините останаха с 10 души в 87-ата минута, когато Нкета бе изпъден за безогледно деяние и удар против неприятелски състезател в наказателното поле. Точка на разногласието постави още веднъж Флориан Лежюн, който се възползва от центриране на Камейо към отиваше на далечната греда и оформи крайния резултат 5:1.

С този резултат домакините се откриха в средата на таблицата с 15 точки, а Кадис продължава да е в зоната на изпадащите със своите едвам 7 точки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР