Райна Манджукова, която е шеф на Агенцията за българите в

...
Райна Манджукова, която е шеф на Агенцията за българите в
Коментари Харесай

Докога Райна Манджукова ще троши държавни пари за екзотичните си воаяжи?!

Райна Манджукова, която е началник на Агенцията за българите в чужбина, обикаля из Аржентина от 21 до 27 юни. Разходката се води работно посещаване и никой не допуска, че е луксозно екзотично странствуване.

 

Маршрутът на държавната екскурзиантка минава през Буенос Айрес, Берисо, Президенсия Роке Саенс Пеня и Лас Бреняс. Там, както е обяснено на страницата на ръководената от нея Агенция, имало български общности още от първата емигрантска вълна към Аржентина при започване на 20 век. Явно по тази причина е било доста значимо да се потрошат пари и от Манджукова, с цел да ги види на място. В рамките на пътуването из забележителната дестинация тя, представете си, щяла да посети и Музея на имигранта в Буенос Айрес и да се срещне с кметове и други държавни служители.

 

Не се съмняваме, че всяка крачка от пътешествието си заслужава. Такива екскурзии въпреки всичко се оферират от нашите туристически организации, които анонсират надалеч по-тривиални направления. При това най-семплото пътешестване до Буенос Айрес не излиза по-малко от 6-7 бона, тъй че Манджукова и свят е видяла, и много персонални пари е икономисала.

 

За сходно странствуване в Нова Зеландия, маскирано като среща с тамошните българи, да напомним, беше отхвърлен някогашният началник на Агенцията Росен Иванов. Манджукова, която е състудентка от университета с Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, стана началничка на Агенцията предишното лято с негово подпомагане. През годините тя е протежирана и от други авторитетни господа.

 

За пръв път обаче Манджукова се появява като служителка в Агенцията още през 1993 година Малко преди този момент тя си построява първите дебели контакти в България около една от сестрите си, която в тези години е доста близка с Атанас Бобоков, прочут предприемач им естет. Покойният проф. Божидар Димитров пък ходатайства да повдигнат Манджукова за шефка на Агенцията за българите в чужбина. Това става през 2009 година, само че не минава и година и тя е небрежно освободена от поста. Оказва се, че е с двойно поданство.

Била си запазила и украински паспорт, в който попада като Раиса Дмитриевна Бурлакова. Заради тази непочтеност е разкарана от високата позиция.

 

Запознати споделят, че от години госпожата е наясно с всички схеми и тарикатлъци, свързани

с приемането на уверение за български генезис. Както е известно, без тях не могат да се получат наши документи. Подробно сме писали за тези схеми, носещи милиони левове на елита на Вътрешна македонска революционна организация, а също и на други патриотични обединения, заети да побългаряват всеки, който изиска и си заплати за наш паспорт.

 

Манджукова настанява и свои протежета в Агенцията. Главен секретар е Бойко Пъдарски от Троян, някогашен юрист и основен секретар на общината там. Той е и неуспешен претендент за кмет на града от ДСБ. Тогава негов пиар е самата Райна Манджукова, която е троянска снаха. След това внезапно Пъдарски минава във Вътрешна македонска революционна организация и даже е претендент за народен представител, също без триумф, само че пък става зам.-областен шеф на Ловеч. Казват, че Манджукова го привлякла към Вътрешна македонска революционна организация и избутала до основен секретар на Агенцията – пост, овакантен след ареста на Красимир Томов, той заема поста на основен секретар.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Райна Манджукова Бойко Пъдарски Красимир Томов ВМРО Тошко Йорданов ИТН
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР