Райли Опелка никога досега не беше побеждавал Денис Шаповалов през

...
Райли Опелка никога досега не беше побеждавал Денис Шаповалов през
Коментари Харесай

Опелка надви Шаповалов за пръв път в своята кариера и си осигури среща с Надал!

Райли Опелка в никакъв случай до момента не беше побеждавал Денис Шаповалов през своята кариера и изглеждаше, че сюжетът още веднъж ще се повтори, имайки поради доста мощния старт на канадеца в дуела, единствено че локалният представител показва темперамент и извоюва впечатляващ поврат, с цел да се наложи с 6:7(5) 6:4 6:4 и по този метод си обезпечи среща с Рафаел Надал в идващия стадий на конкуренцията в Индиън Уелс.

Срещата се развиваше съгласно упованията и двамата състезатели печелеха с лекост своите подавания, въпреки че възможностите за пробив не липсваха. Никой от тях обаче не съумя да материализира тези благоприятни условия и се стигна до развръзка в тайбрек, където левичарят реализира висок брой уинъри и дръпна уверено с два мини брейка задатък, което се оказа изцяло задоволително за триумф в откриващия сет.

Втората част също стартира с превъзходство на Шаповалов, чиито нападателно ретури му разрешиха да заплаши началния удар на съперника, само че Опелка ловко си послужи със своя кик сервис и изпрати няколко топки, които отскачаха с голяма височина от корта и оставяха канадеца без късмет. Самият международен 13 пък се пропука още в третия гейм и повече връщане за него назад в резултата нямаше, тъй като любимецът на публиката пласираше с лекост директни точки от първото си подаване и по този начин спечелилият щеше да бъде несъмнено в съдбоносен сет.

Reilly Rallies
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР