Райко Райков от Велико Търново получил шест акта за неправилно

...
Райко Райков от Велико Търново получил шест акта за неправилно
Коментари Харесай

Българин получи 6 акта от шведската полиция без да е напускал страната ни

Райко Райков от Велико Търново получил шест акта за погрешно паркиране в Швеция без въобще да е напускал България. Наложените санкции са за автомобил, който продал преди няколко години на мъж от село Петко Каравелово.

Нарушенията са общо шест, всяко от които е в размер на 400 шведски крони или по 76,31 лева, оповестява "Янтра през днешния ден ".

Райков остава шокиран, защото при договорката за колата съблюдава всички условия от своя страна и даже дава контракта за покупко-продажба в КАТ – Велико Търново. Оказва се, че името му не е заличено като притежател, а това на купувача е добавено като втори притежател на автомобила. В същото време няма информация колата да е напускала рамките на България и подозренията са, че евентуално номерата са свалени и са поставени на различен автомобил.

Сега търновецът се тормози да не бъде наказан за нещо, което не е направил. Затова подава тъжба в Районната прокуратура във Велико Търново и до компанията, от която получава уведомление за санкциите. По думите на Райков, всички нарушавания са осъществени през юни и юли 2018 година, а продажбата на лекия автомобил “Фолксваген Джета” става на 13.08.2013 година Сделката е изповядана при нотариус Диана Раднева, а договорът от продажбата е показан още същия ден в “Местни налози и такси”, а на идващия ден и в КАТ, където получава входящ номер и е признат по надлежния ред. Тогава мъжът даже не е подозирал, че може да бъде сюрпризиран по сходен метод. Получаването на актовете обаче го карат да направи лична инспекция. И открива, че до 2017 година е плащана застраховка “Гражданска отговорност”, след което транспортното средство изчезва и на процедура е дерегистрирано служебно от КАТ. В същото време нарушаванията са от лятото на 2018 година зад граница, въпреки да няма данни автомобилът да е напускал страната.

От април, когато подава жалбата в прокуратурата, Райко Райков към момента няма отговор по проблема. “След като договорът е входиран в КАТ, най-вероятно новият притежател не е записал колата на свое име. Не мога да разясня случая, защото не съм осведомен с детайлите, само че ще предоставим всички документи по регистрацията на прокуратурата”, съобщи гл. контрольор Атанас Атанасов, шеф на “Пътна полиция” – Велико Търново.

“Надявам се прокуратурата да обясни случая и кой не си е приключил отговорностите по изтриване на името ми от регистрацията на посочения автомобил, тъй като не изключвам опцията съдът в Швеция да ме осъди, без да съм виновен”, не крие терзанията си Райков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР