„Райфайзенбанк“ стартира пилотен проект за плащане единствено с помощта на

...
„Райфайзенбанк“ стартира пилотен проект за плащане единствено с помощта на
Коментари Харесай

Райфайзенбанк тества плащане с лицево разпознаване

„ Райфайзенбанк “ започва пилотен план за заплащане само благодарение на лицево различаване, оповестиха от финансовата институция.

Целта е да се видят настройките на потребителите в България към заплащането по този новаторски метод.

Тестовете се осъществят в партньорство със стартъпа PayByFace като част от Visa Innovation Program– самодейност на Visa и Eleven Ventures за поддръжка на навлизането на последните финтех нововъведения в действителния бизнес на одобрените компании.

„ Този пилотен план е следващата стъпка в посока даване на още по-интересно, несъмнено и комфортно заплащане за нашите клиенти, защото банковата карта на клиентите действително е тяхната усмивка “, споделя Мариела Атанасова, шеф „ Индивидуално банкиране “ в „ Райфайзенбанк “.

„ Радваме се, че работата ни със стартъпите в Програмата за нововъведения на Visa, която ръководим през последните две години, дава своите плодове и затвърждава хипотезата, че сред стартъпите и огромните компании може да има доста положително партньорство, от което всички печелят, най-много клиентите”,отбелязва Рене Томова, дизайн сътрудник във фонда Eleven Ventures.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР