Райдъл Букър (26 победи, 13 с нокаут, и 2 загуби)

...
Райдъл Букър (26 победи, 13 с нокаут, и 2 загуби)
Коментари Харесай

Райдъл Букър: Ще изнеса урок по истински бокс на Пулев

Райдъл Букър (26 победи, 13 с нокаут, и 2 загуби) изненадващо беше определен за идващия противник на Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 9 ноември във Фресно, Калифорния (САЩ). Специално за читателите на " България Днес " 38-годишният американец показа по какъв начин се готви за идната борба.

- Г-н Букър, по кое време получихте оферта да се биете с Кубрат Пулев? - Когато ми се обадиха за мача, бях в подготвителния лагер на Александър Усик. Беше в последния ден от тренировките с украинеца. Попитаха ме за каква сума бих се бил с Пулев. След това два дни по-късно в медиите написаха, че съм се съгласил на изискванията за мача. Това не беше тъкмо по този начин. Няколко дни по-късно се договорихме.
- Доволни ли сте от вашата подготовка досега и в каква форма се намирате? - След тренировките с Усик, отидох да оказа помощ за подготовката на Дионтей Уайлдър. До самия мач ще продължа с лагер в моята зала. Бях шест седмици с украинеца и още две с Уайлдър. Това са двама от най-хубавите боксьори на планетата. Направихме хубави спаринги. Помогнах им, както и те на мен.
Mandatory At Risk Kubrat Pulev 27-1 (14 KOs) vs. Rydell Booker 26-2 (13 KOs) Saturday Nov. 9, Chukchansi Park, Fresno, CA, USA https://t.co/oCuC7L2IhY #Boxing #Fresno #PulevBooker @KubratPulev #КубратПулев #KubratPulev #София #Detroit #Bucureti #бокс #TopHeavyweights pic.twitter.com/t808kcSj33
— TopHeavyweights.com (@TopHeavyweights) 12 октомври 2019 година - Правили сте спаринги и с Антъни Джошуа преди мача му с Александър Поветкин. Как бихте го сравнили с Усик и Уайлдър като умения? - Така е. По-рано тази година върших спаринги и с хърватина Филип Хъргович. Всеки един от тези боксьори има личен, неповторим жанр. Трудно е да се каже кой е по-добър. Най-опасният удряч е Дионтей Уайлдър. Най-умелият е Усик. Те са първенци и е хубаво, че мога да се изучавам от тях.
- Какво мислите за качествата на Кубрат Пулев? - Силен боксьор. Върви непосредствено напред. Понякога играе мръснишки. Удря зад главата. В бокса това са доста рискови попадения. Като цяло е класен съперник. Мощен и мощен.
- Как мислите, че ще протече срещата? - Мисля да му изнеса урок по същински бокс. Той ще се опита да направи мача тежък. Ще употребява много клинчове. Не бих желал срещата да протича по този метод, само че няма да му се дам. Наясно съм и чакам да се хвърли и да направи добър мач. Мога да се приспособявам към всевъзможни стилове и обстановки. Никога не диря нокаута. Техничен боксьор съм. Ако съумея го смъква, добре. Но задачата е да си върша комбинациите. Да употребявам разнообразни ъгли и умения. Сигурен съм, че това ще бъде най-трудният мач за Пулев на боксовия кръг.
- Вие сте потвърдили, че можете да бъдете равносилен против огромни любимци. Както в мача против Джеймс Тони. Притеснявате ли се, че ще се биете против боксьор на промоутъра Боб Аръм? - Наясно съм по какъв начин работи боксовият бизнес. Ще бъда новобранец. Надявам се политиката да не надделее. Нека по-добрият да завоюва. Идвам да се удрям и ще стане велика борба.
Kubrat Pulev To Fight Rydell Booker On November 9 https://t.co/WJueGefNdi https://t.co/pyZ41luStz pic.twitter.com/LYx5fzGx4M
— Boxing Bubble (@BoxingBubble) 9 октомври 2019 година - Вие сте упражнявали в залата на именития Еманюел Стюърд, ментор на Ленъкс Люис и Владимир Кличко. Какво научихте от него? - Бях хлапе, когато той ръководеше " Кронк джим ". Успя да ни съобщи богат набор от умения. Еманюел Стюърд е преподавател на моя предходен треньор Антъни Нолън. Неговата философия е всеки да има личен облик на кръга. Сега се сготвям при Джими Пол, който е от международните първенци на Еманюел. В мен има вградено ДНК от " Кронк Джим ". Няма да споделям, че това ще бъде уверено в мача с Пулев, само че аз си знам работата и съм наясно какво да върша на кръга.
- Имали сте тежък живот, тъй като вашата кариера беше прекратена от 12-годишен престой в пандиза за разпространяване на опиати. Как намерихте мотивация още веднъж да се завърнете към бокса? - Събирах мотивация, до момента в който бях в пандиза. Гледах доста боксови мачове там. Момчетата на кръга нямат задоволително жанр спрямо мен. Когато влязох в пандиза, тъкмо се бях боксирал с тогавашния номер едно в света Джеймс Тони. Той преди малко беше нокаутирал Ивендър Холифийлд. По това време бях единствено на 22 и изгубих по точки в 12 рунда. Боксьт е единственото нещо, което знам. Занимавам се от седем годишен. Боксът ми липсваше и по тази причина се завърнах в залата. Един мой другар ми сподели да се опитвам още веднъж. И ето ме тук.
- Съжалявате ли, че вашите най-хубави години бяха пропилени и в случай че не бяхте позволили неточности, можехте да сте един от най-хубавите боксьори в тежка категория? - Да, мисля за това всеки ден. Когато неотдавна се боксирах на галавечер, излъчена от " Шоутайм ", това беше огромният въпрос. Какво щеше да стане, в случай че не бях навън от бокса за 12 години. Щях да съм мегашампион. Абсолютен първенец. Животът ми щеше да е друг поради банковата сметка. Често се запитвам. Но това е и един тип мотивация, тъй като има какво да описвам. За хората в пандиза, които са в моята обстановка. Сигурно се питат какво ще вършат, когато излязат. Искам да се погрижа и за моето семейство.
- Тренирахте ли в пандиза и какви бяха изискванията там? - Всеки ден имаш опция да правиш извършения на двора. В някои от пандизите имаше тежка круша. В други - бърза круша. Когато имах шанс и попаднех в сходни затвори, тогава прекарвах доста време в залата. Имаше и много момчета, които се бяха научили да боксират там. Тренирах с тях. Правехме пердах със сянка или ми държаха лапи. Никога не съм спирал да упражнявам.
“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР