Райън ер предостави списъци с отменените полети, като посочи за

...
Райън ер предостави списъци с отменените полети, като посочи за
Коментари Харесай

Кои полети отменя ​Райън ер и какви са правата ни?

" Райън ер " даде описи с анулираните полети, като уточни за причина комплициране в графиките за отпуските на водачите. Ще има анулирани полети в двете направления от София до летище Станстед в идващите няколко седмици до октомври.
Вижте на графиката долу кои са точните дати.


Всеки пасажер обаче би трябвало да ревизира дали е попадан полетът му и в случай че попада да получим информация, с цел да си намерим опция, сподели шефът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

Той изясни, че преди всичко наше право е да изберем друга дата и час с различен полет и компания и да сме премаршутирани гратис, в случай че се откажем, ще ни върнат парите до 7 дни.

Може да се получи и компенсацията, което е от 250 до 600 евро, зависи от полета и до къде е, сподели още Арсенов.

Ако самолетната компания обаче е уведомила 2 седмици преди полета, че той се анулация, нямаме право на обезщетение. Компанията има 6 седмици за отговор по отношение на компенсацията на нашите пасажери, в случай че това не се случи, може да се извърнат с тъжби и към Европейския потребителски център

Обезщетението е за неудобствата, породени за обособени разноски и новия полети, който ще е по-скъп в случай, че остават по-малко от 2 седмици до полета ни.

Трябва да се разгласява в този момент и графикът на отпуските на водачите поради който се анулираха толкоз доста полети, изясни още Арсенов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР