Райън Донато отбеляза два гола при числено превъзходство, което се

...
Райън Донато отбеляза два гола при числено превъзходство, което се
Коментари Харесай

Отборът на САЩ записа първа победа в мъжкия хокеен турнир

Райън Донато означи два гола при числено предимство, което се оказа решаващо за успеха на Съединени американски щати с 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) над Словакия в мач от група " В " на олимпийския шампионат по хокей на лед.

Победата качи американския отбор най-малко краткотрайно на първото място в класирането преди другия мач от групата, противопоставящ Олимпийските спортисти от Русия и Словения.

Срещата сред Съединени американски щати и Словакия стартира много скучно с едвам 3 точки удара в първите шест минути, само че наказване на Марек Ховорка за задържане със стик разреши на американския отбор да открие резултата посредством Донато.

Team #USA edged Slovakia #SVK 2-1 thanks to a pair of goals from @DonatoRyan. Find more pics and the game recap here: https://t.co/ItPAcYrziT #PyeongChang2018 #IceHockey

Photo: Andre Ringuette / HHOF-IIHF Images pic.twitter.com/GYWGOG6kf3
— IIHF (@IIHFHockey) 16 февруари 2018 година
Преднината на Съединени американски щати обаче се задържа единствено 25 секунди, откакто Томаш Сурови подаде на непокрития Андрей Кудърна, който прати шайбата в мрежата на Райън Заполски за 1:1.

Последва безголова втора третина, само че в последната Марк Аркобело съумя да сътвори обстановка за Донато, който се разписа за повторно и донесе триумфа на Съединени американски щати, като голът падна 2:51 минути след началото на третата третина.

В последните 48 секунди на мача словаците извадиха вратаря си, с цел да имат числено предимство на леда, само че и това не им оказа помощ да стигнат до изравняването.

Резултати от втория кръг в груповата фаза на олимпийския шампионат по хокей на лед при мъжете:

група " В ":
Съединени американски щати - Словакия 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

по-късно през днешния ден:
Олимпийски спортисти от Русия (ОСР) - Словения

класиране:
1. Съединени американски щати 2 1 0 1 0 4:4 4 точки
2. Словакия 2 1 0 0 1 4:4 3
3. Словения 1 0 1 0 0 3:2 2
4. ОСР 1 0 0 0 1 2:3 0
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР