Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ прехвърли върху Мария

...
Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ прехвърли върху Мария
Коментари Харесай

ГЕРБ прехвърли върху Мария Габриел решението за смяната на Тагарев

Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ трансферира върху Мария Габриел отговорността за настойчивото искане за промяна на Тодор Тагарев от Министерството на защитата.

В изявление за БНР Назарян разгласи от името на Габриел, че тя, като кандидат-премиер, не била удовлетворена от доклада на Тагарев за миналите 9 месеца.

" Не беше съгласна с напъните, които е положил този министър, с връзката, която има с него. Всъщност нейното предпочитание беше той да бъде заменен, с цел да може тя да е сигурна в екипа, с който ще работи. Защото всички заложени политики и цели са задоволително съществени и тежки, и тя в действителност би трябвало да разполага с цялостното доверие на екипа и на министрите ", сподели депутатът от ГЕРБ.

До този миг единствените рецензии от партията по адрес на Тагарев обаче са идвали от страна на ръководителя Бойко Борисов - самата Мария Габриел не е давала какъвто и да е коментар по въпроса за компетенциите му като министър и връзката си с него.

Според Рая Назарян - аргументът на Кирил Петков за запазването на министъра на защитата бил, че " е доста персонално по отношение на него и не могат да го обидят, като му кажат, че няма да продължи след ротацията ".

Причината е обвързвана с несполучливия опит на Петков да го предложи за боен министър напролет на 2022 година, когато Стефан Янев беше уволнен поради проруските си изявления при експлоадирането на войната в Украйна. Тогава Българска социалистическа партия беше съдружен сътрудник в ръководството дружно с Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ, и твърдо отхвърли да поддържа Тагарев.

" Той е бил единствено един ден министър и са го помолили да напусне, и в този момент не могат повторно да му го причинят. Това беше аргументът - т.е. за госпожа Нинова е направена отстъпка, а в този момент за госпожа Габриел не желаеха да създадат отстъпка ", разяснява Рая Назарян.

На въпрос кой в действителност торпилира договарянията и за какво Бойко Борисов отхвърля да взе участие в тях макар експлицитните апели на ПП-ДБ, Назарян още веднъж трансферира топката в полето на Мария Габриел.

" Г-н Борисов още през цялото време е дал своя вот доверие на госпожа Габриел. Тя е прекомерно от дълго време част от тази партия. Познават се прекомерно добре и си имат извънредно доверие ", сподели Назарян (самата тя за първи път влезе в листите на ГЕРБ в края на 2022).

" Той искаше тя да си избере екипа, с който тя ще работи, с цел да може да реализира резултатите, които е декларирала. Той не се е месил, той остави тя да взема решение сама, тъй като е извънредно значимо да остави на нейната преценка сега в нея съсредоточено това значимо решение и тя не би трябвало да бъде ", сподели още Назарян.

Според нея Габриел " не е следена и не ѝ се пречи на преценката ".

" Съветите, които ние сме ѝ давали, които сме обсъждали с нея като част от нейния преговорен екип, постоянно са били като разновидности като благоприятни условия като варианти, само че решенията си ги взимала тя сама ", беше отговорът ѝ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР