Рая Назарян е избрана за председател на 50-ия парламент, след

...
Рая Назарян е избрана за председател на 50-ия парламент, след
Коментари Харесай

Рая Назарян бе избрана за шеф на парламента

Рая Назарян е определена за ръководител на 50-ия парламент, откакто „ ИТН “ склони и я поддържа. Юристката от ГЕРБ бе определена със 131 гласа „ за “ от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ ИТН “.

„ Против “ гласоподаваха 66 от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, „ Величие “ и Калоян Методиев

„ ИТН “ ще поддържа Рая Назарян за ръководител на Народното събрание. И по този начин към този момент е съвсем несъмнено, че младата юристка ще заеме най-висшия пост в страната.

Вчера депутатите се провалиха в избора си. Кандидатурите бяха четири – Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „ Възраждане “, Силви Кирилов от „ ИТН “ и Юлияна Матеева от „ Величие “. Най-близо бе Назарян, за която гласоподаваха сътрудниците ѝ от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Въпросът беше дали и хората на Слави Трифонов ще я поддържат, тъй като влязоха в договаряния за сформиране на държавно управление с първия мандат на ГЕРБ, оповестява 24 часа.

Това обаче не стана, а Има Такъв Народ издигнаха собствен човек. И по този начин съвещанието прекъсна до 10,00 часа през днешния ден. Днес обаче почнаха с провал, не се схванаха какво да вършат и излизаха на два пъти в почивки, траяли един час.

След това се върнаха и започнаха отново да издигат номинации. Бяха същите като през вчерашния ден с разликата, че „ Величие “ предложиха Виктория Василева.

Изненадата пристигна от групата на Има Такъв Народ, които обявиха, че ще поддържат всички претенденти. И по този начин с гласовете им Рая Назарян ще стане началник на 50-ия парламент.

Гласуването е по азбучен ред. За Виктория Василева гласоподаваха единствено 12 от „ Величие “ и един от Има Такъв Народ. Петър Петров получи 54 гласа „ за “ от сътрудниците си от „ Възраждане “ и от Има Такъв Народ.

Рая Назарян бе определена за ръководител

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР