Равнището на водата на реките Урал и Тобол и днес

...
Равнището на водата на реките Урал и Тобол и днес
Коментари Харесай

Русия очаква ново повишаване на нивото на реките Урал и Тобол

Равнището на водата на реките Урал и Тобол и през днешния ден продължава да се покачва край съветските градове Оренбург и Курган. Местните управляващи оповестиха, че регионът е обзет от извънредно мощни пролетни наводнения, предава Ройтерс, базирайки се на съветски медии.

Нивото на р. Урал, която тече от Русия към Казахстан, се е повишило с още 32 см и е към този момент със 124 см над безвредното равнище, оповестиха управляващите.

Равнището на р. Тобол се е повишило с 8 см през нощта в региона на град Курган, съобщи РИА Новости.

В Кремъл през вчерашния ден предизвестиха, че най-лошото от наводненията занапред следва.

По данни от тази заран боят на наводнените жилища на територията на Русия е намалял на 12 326, заяви ТАСС. По-рано се съобщаваше за над 13 000 жилища. Според източник от избавителните служби обстановката остава най-сложна в Оренбургска област. Същевременно той съобщи, че в близката Тюменска област съществува опасността 63 обитаеми места да бъдат наводнени – при най-лошия сюжет може да се следи стремглав растеж на нивото на река Ишим. Пикът на водното ниво там се предвижда за 22 и 23 април. В момента се води работа по подсилване на брега на ѝ. Самолет на съветското министерство на изключителните обстановки е доставил в района съответната укрепваща екипировка.

Първият вицепремиер на Казахстан Роман Скляр по време на пътуването си до засегнатата Северноказахстанска област е наредил да се ускори контрола на качеството на питейната вода в Петропавловск, а също по този начин да се издигат насипи в застрашените региони.

До момента в 10 региона в Казахстан е оповестено изключително състояние от локален мащаб. От началото на наводненията са избавени и евакуирани към 97 800 души, в пунктове за краткотрайно настаняване се намират над 7000 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР